Oud nieuws uit Winschoten:Winschoter Courant

nieuwsberichten uit de negentiende en twintigste eeuw

 
Index nieuwsberichten

1919: Vliegongeval te Winschoten: 2 doden en verschillende gewonden

Zalt-Bommelsche Courant, 3 september 1919

Vliegongeval te Winschoten

Toen Vrijdag na afloop van een vliegdemonstratie te Winschoten de vliegenier Hincliffe wilde dalen, kwam zijn vliegmachine onder het publiek terecht, waardoor 2 personen werden gedood en verscheidene gewond.

Gedood werden zekere vrouw De Ruiter en een jongetje V. Molema, beiden uit Winschoten. De schuld blijkt bij het publiek zelf te liggen, dat niet te houden was en zich bij tientallen op het landingsterrein heeft begeven.

Doordat niet op het vliegtuigterrein kon worden geland, had zich naast het landingsterrein een groote menigte verzameld. Toen Hincliffe wilde dalen, draaide hij om een jongetje heen, dat anders getroffen zou worden. Er kwam publiek over de sloot, dat onder de machine liep, die er over heen reed. Volgens Hincliffe kwam er iemand, niet de monteur, tegen den vleugel, waardoor de machine draaide en in een sloot terecht kwam. Er zaten wel tien personen onder de machine. Aanwezigen geven dezelfde lezing als Hincliffe.

---

De slachtoffers:

Harmina Scholtens, geb. Winschoten 20 juli 1881, overl. ald. 29 aug. 1919, dr. van Engel Scholtens en Janna Buter, tr. Winschoten 1 nov. 1900 Johannes Harmannus de Ruijter, geb. Winschoten 9 okt. 1879, arbeider, overl. Winschoten 4 jan. 1957, zn. van Johannes de Ruijter en Alida Alberdina Lohman; hij hertr. Winschoten 4 nov. 1920 Annechien Dijk.

Adam Molema, geb. Winschoten 12 juli 1911, overl. ald. 29 aug. 1919, zn. van Jacob Molema en Antje van Dijk.

Please publish modules in offcanvas position.