Oud nieuws uit Winschoten:Winschoter Courant

nieuwsberichten uit de negentiende en twintigste eeuw

 
Index nieuwsberichten

1906: Alberdina Velthuis (21) verdronken in het Winschoterdiep

Winschoter Courant, 11 oktober 1906


Winschoten, 10 Oct.
Hedenmiddag had alhier een zeer droevig ongeluk plaats. De 21-jarige Alberdine Velthuis, dochter van den verver F. Velthuis, in de Engelschestraat alhier, zou met een vriendin per fiets, een pakje brengen naar haar moeder, die tijdelijk te Veendam vertoeft. Beide vriendinnen reden langs den Trekweg toen, naar men ons mededeelde, doordat een hond op Alberdine aansprong, deze het stuur kwijt raakte, van de fiets stortte en in het Winschoterdiep geraakte.
Ongelukkig was er dadelijk geen hulp bij de hand en toen deze kwam, viel er van de drenkelinge niets meer te bespeuren. Een paar aanwezigen, de heeren M. Starke en J. Smid, begaven zich te water, doch konden het ongelukkige meisje niet vinden; het kanaal is daar ter plaatse nog al vrij diep. eerst geruimen tijd later werd de drenkelinge met een z.g. zoeker door den molenaar Kamps opgehaald, Helaas, te laat. De levensgeesten waren geweken. Hoewel dadelijk de bekende middelen toegepast werden en de hulp van den heer A. E. Sissingh, arts, werd ingeroepen, bleef alles vruchteloos.

---

Alberdina Velthuis, geb. Winschoten 22 febr. 1885, overl. ald. 10 okt. 1906, dr. van Fester Velthuis en Marijke Wolterman.

Please publish modules in offcanvas position.