Oud nieuws uit Winschoten:Winschoter Courant

nieuwsberichten uit de negentiende en twintigste eeuw

 
Index nieuwsberichten

1883: Weduwe, Christina Tubenthal (64) uit Winschoten, dood aangetroffen

Nieuwe Gorinchemse Courant, 16 september 1883
Sedert een viertal weken werd te Winschoten een der verpleegden in het diaconie-werkhuis der hervormden vermist, zekere C.T., eene weduwe van ruim 64 jaren, die zich met verlof uit den inrichting had verwijderd, om een op niet verren afstand wonenden aanverwant te bezoeken. Zij was, blijkbaar met dit doel, te Westerlee gezien, doch ook van daar weder spoorloos verdwenen. Jl. Maandag werd in het kreupelhout in het uitgestrekte bosch van de "Ennemaborg", onder Midwolda, een lijk  gevonden, dat bleek te zijn van opgemelde weduwe die hoogst waarschijnlijk van Midwolda huiswaarts wilde keeren, van den rechten weg in het bosch is afgedwaald.
---

De gevonden weduwe was: Christina Tubenthal, geboren te Nieuwe Pekela 15 februari 1819, overleden te Midwolda op 10 september 1883, dochter van Christjaan Tubenthal en Harmke Pieters
Zij is getrouwd te Nieuwe Pekela op 4 april 1861 met Elzo Roelfs Roelfsema, geb. Winschoten op 18 oktober 1814, timmerman, winkelier, overleden te Winschoten op 23 mei 1866, zoon van Roelf Gerhardus Roelfsema en Albertie Jurjens Kortman en eerder getrouwd met 1e Geertje Simons Kuiper en 2e Trijntje Uilkes de Jonge. Hoewel in het bericht wordt vermeld dat ze al ca. 4 weken vermist werd, is ze volgens de overlijdensacte overleden op 10 september.

Please publish modules in offcanvas position.