Oud nieuws uit Winschoten:Winschoter Courant

nieuwsberichten uit de negentiende en twintigste eeuw

 
Index nieuwsberichten

1882: Verwaarloosde oude vrouw, Geessien Lindemulder-Blink (90), aangetroffen

Nieuwe Gorinchemse Courant, 13 april 1882
Ten huize van de echtelieden Konraad Niekamp en Martha Lindemulder te Winschoten heeft de politie Donderdag jl. de moeder van laatstgenoemde, een ruim 90-jarige vrouw, voor wier onderhoud en verpleging ook door een zoon en kleinzoon wordt bijgedragen, in den meest verwaarloosden en deerniswaardigen staat gevonden. Toen de politie de woning van N. binnentrad, waren ouders en kinderen in het woonvertrek aan den maaltijd; in den schuur, welker kap niet van stroodokken of een andere sluiting is voorzien, lag de hoogbejaarde moeder in den turfhoek in een bak, door wat oude fragmenten van allerlei aard bedekt, met een gelaat dat medelijden maar ook afschuw wekte. De "verzorgers" beweerden, dat ze den gewonen middagkost niet gebruikte, maar toen een stukje wittebrood aan den beklagenswaardige werd voorgehouden, was ze in haar pogen om het te bemachtigen dierlijk. Maatregelen worden genomen om aan dien onnatuurlijken staat van zaken een einde te maken, en de politie maakte proces-verbaal op.
---

De verwaarloosde vrouw, die nog geen week na dit voorval overleed, was: Geessien Drewes Blink, gedoopt te Uithuizen op 15 januari 1792, overleden te Winschoten op 19 april 1882, dochter van Drewes Cornelis en Hindrikje Magchiels.
Zij is getrouwd te Middelstum op 13 december 1815 met Jacob Jans Lindemulder, gedoopt te Lellens op 12 augustus 1792, wever, boomkweker, overleden te Midwolda op 25 november 1867, zoon van Jan Coerts Lindemulder en Martje Derks Tempema.

Please publish modules in offcanvas position.